Meteoroloji uyardı: Sel ve su baskınlarına neden olabilecek yağışlara dikkat!

Aşırı sıcaklar, yarından itibaren yurdun batı ve iç kesimlerini terk ediyor. Hafta sonu sel ve su baskınlarına yol açacak kadar şiddetli sağanaklar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce (MGM) İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli ve Bilecik ile Bursa’nın kuzey ve doğusunda beklenen sağanak ile oluşabilecek ani sel ve su baskınına karşı uyarı yapıldı.

Açıklamada, “Yarın günün ilk saatlerinden itibaren İstanbul’da zamanla Yalova, Sakarya, Kocaeli ve Bilecik ile Bursa’nın kuzey ve doğusunda aralıklı ve yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

HANGİ SAATLERDE ETKİLİ OLACAK?

Müdürlüğün internet sitesinde, kuvvetli yağışın cumartesi günü 02.00- 20.00 saatlerinde etkili olmasının beklendiği belirtildi.

İstanbul yağmurlu ve hizla serinliyor. Ankara’da yağmur şiddetli. İzmir’de rüzgar kuvvetli, kisa süre yağmur olabilir.. Bursa ve antalya’da da gök gürültülü sağanaklara karşi tedbirli olunmali. İstanbul 25, ankara ve izmir 31, bursa 28, antalya 32 derece

BÖLGE BÖLGE SON DURUM

Marmara’da hafta sonu sert karayelle hissedilen sıcaklık 25 dereceye kadar iniyor. Kuvvetli sağanaklar pazar bölgenin doğusuna çekilecek.

İç Anadolu’da yağışlar olumsuzluk yaratabilir. Eskişehir 26 dereceye iniyor. Sivas tarafı 35 derece, bu kesimde serinleme pazar günü olacak.

Ege’de de bunaltıcı sıcak ara veriyor. Kuvvetli karayel rahat nefes aldıracak. Kütahya, Afyon, Denizli boyunca sağanaklar var. Muğla 33, Kütahya 25 derece.

Akdeniz ve Güneydoğu’da kavurucu sıcak sürüyor. Adana 34, Gaziantep 37, Diyarbakir 41 derece. Pazar, Adana bölümünde yağış bekleniyor.

Karadeniz’de Zonguldak, Bolu, Kastamonu boyunca yıldırımlı sağanaklar ve beraberinde dolu riski var. Doğu Karadeniz’de yağış pazar.

scroll to top