Hülya Avşar: Telefonumdan Tanju’yu silmedim

Hülya Avşar, Gain’deki ‘Dayı Şov’da 1988-91 arası aşk yaşadığı Tanju Çolak ile ilgili şunları söyledi: Telefonumdan Tanju’yu silmedim. Ne olursa olsun dünya çapında bir ödül olan altın ayakkabı aldı.

AĞLAYARAK ASKERE UĞURLADI…

Coşkun Sabah geçtiğimiz aylarda “Hülya ile birlikteyken bir yıldan sonra benim askerlik zamanım geldi. Havaalanına Hülya beni ağlayarak yolcu etti. Sonra askerdeyken aldatılma haberini okudum. O isim Tanju Çolak idi” demişti.

GEÇMİŞE YOLCULUK

Magazin dünyasında bundan 10 yıl, 20 yıl hatta 30 yıl önce kimler gündemdeydi, kimlerle ilgili haberler yapılıyordu en çok. Peki o ünlülerden hangileri günümüzde de magazin dünyasındaki yerini koruyor.

 İşte Hafta Sonu dergisi ve Hürriyet arşivi ve ünlülerin kendi sosyal medya paylaşımlarıyla bir döneme damga vuran magazin fotoğrafları..

FOTOĞRAFLAR: HÜRRİYET ARŞİV, HAFTA SONU DERGİSİ, INSTAGRAM

Mazhar Alanson, MFÖ grubunun müzik hayatına başladığı yıllarda çekilen bir fotoğraf karesini Instagram hesabında takipçileriyle paylaştı.

Ünlü sanatçı bu karenin altına “Kalamış Köhne… Her şey orada başladı MFÖ için” notunu düştü. Alanson’un takipçileri de “İyi ki başlamış” diye yorum yaptı.

DEFNE İLE İLK POZ!

Müzisyen Ufuk Yıldırım sosyal medya hesabından nostaljik bir paylaşımda bulundu.

Kenan Doğulu, Defne Samyeli, Mustafa Sandal, Ferda Anıl Yarkın ve kendisinin bulunduğu bir kareyi yayınlayan Yıldırım fotoğrafın altına; Daha dün gibi! Yıl 1900 bilmem kaç…’ mesajını düştü.

ÇOK ÖZLENDİ O GÜNLER

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Almula Merter, yıllar önce TRT Ankara Stüdyoları’nda çekilen fotoğrafı Instagram sayfasında takipçileri ile paylaştı.

EFSANE KADRO

Almula Merter fotoğrafın altına “Çok özlendi o günler… yaptıgımız hersey kaliteliydi… Seslendirmelerimiz dünyada örnekti kalitesiyle… Konuşulan Türkçe şahaneydi…Kadromuz Simge Selçuk, Tülin Tümtürk, Tolga Gariboğlu, Banu Kuday,Ufuk Bigay, Cüneyt Cakova, Toprak Sergen, Yekta Kopan, Mehmet Cepi, Arzu Balkan, Erkan Öveç… Büyük bir ihtimalle yönetmenimiz Sungun Babacan veya Güven Sulukioğlu” notunu düştü…

45 YIL ÖNCE

Usta sanatçı Mazhar Alanson karantina günlerinde Instagram hesabına eklediği fotoğraflarla takipçilerine nostaljik yolculuk yaptırmaya devam ediyor.

Alanson, bu kez arkadaşlarıyla birlikte olduğu bir kareyi yayınlayarak, “Üstte Ayhan, altta Fuat, yanda ben…” notuyla 45 yıl öncesine gitti.

MFÖ grubu solistlerinden Mazhar Alanson, son dönemlerde insan sağlığını tehdit eden corona virüs salgını nedeniyle kurallara uyarak tedbiri elden bırakmıyor.

Bu süreçte tüm günü evde geçiren Alanson, albümlerini kurcalayarak Instagram’dan seneler önce çekildiği kareleri yayınlıyor.

Mazhar Alanson, arkadaşlarıyla birlikte denizde eğlenirken verdiği bir pozuna, “1975… Üstte Ayhan, altta Fuat, yanda ben…” notunu düştü.

BAKIN KİMLER VAR

Tiyatronun usta ismi Nevra Serezli, yıllar önce Londra’da çekilen fotoğrafı Instagram sayfasında takipçileri ile paylaştı. Serezli, fotoğrafın altına “Haldun Dormen’in müzikali Londra’dayız bakın bakalım kimler var kimler” notunu düştü.

Fotoğrafta Halit Ergenç’ten Erol Evgin’e kadar çok sayıda ünlü isim var!

O YILBAŞI GECESİNİ ANLATTI

Neşe Erberk’ten 36 yıl sonra gelen itiraf: “Zeki Müren’le dans ettiğim yılbaşı gecesi heyecandan tir tir titremiştim.”

MIAMI’DE YAŞIYOR

3 yıl önce Miami’ye yerleşen eski Türkiye ve Avrupa güzeli Neşe Erberk, uzun bir aradan sonra İstanbul’da görüntülendi. Erberk, Türkiye’de 42 anaokulu olduğunu ve yılda üç kez onları ziyaret ettiğini söyledi.

18 YAŞINDAYDIM

Erberk’e 1984 yılbaşı programında Zeki Müren’le yaptığı dans hatırlatıldı. Erberk, “18 yaşındaydım. Yeni Türkiye güzeli seçilmiştim. Beni Zeki Müren’le dans etmem için çağırdılar. Aynı boyda olalım diye düz ayakkabı giymemi istemişlerdi. Dans ederken heyecandan tir tir titremiştim” dedi.

Neşe Erberk’ten 36 yıl sonra gelen itiraf: “Zeki Müren’le dans ettiğim yılbaşı gecesi heyecandan tir tir titremiştim.”

Neşe Erberk 1983 yılında Türkiye Güzeli seçilmiş, yarışmada Sema Yunak ikinci, Yasemin Koşal da üçüncü olmuştu.

YILLAR SONRA ANLATTI

Hülya Koçyiğit, TRT 2’de yayınlanan “Film Gibi Hayatlar”da Ajda Pekkan’ı ağırladı. Programa Koçyiğit ve Pekkan’ın birlikte katıldıkları Ses Dergisi yarışmasındaki anıları damga vurdu.

Ses Dergisi yarışmasına fotoğrafını babasının bir arkadaşının gizlice gönderdiğini belirten Ajda Pekkan, kendisini dergide gördüğünde çok şaşırdığını anlattı. Hülya Koçyiğit de o günlere dair anısını paylaştı:

“Ben senin o güzel yüreğini bu yarışmada tanıdım. Metin Erksan ‘Susuz Yaz’ filminde beni oynatmaya karar verdikten sonra bu yarışmaya katılmamı istemişti. Deneme çekimi için bizi plaja davet etmişlerdi, biz oraya yetenek sınavına gittiğimizi düşünüyoruz ama ‘Şimdi kızlar lütfen mayonuzu giyin, öyle görüntünüzü alacağız’ dediler. Soyunma odasına gittik ama benim yanımda mayo yok. Derken oradan kadife bir ses ‘Ben bikini giyeceğim, sen benim mayomu giyebilirsin’ dedi. Dostluğumuz o gün başladı. Ne mutlu ki seni tanıdım.”

Niye bikini giydin

Ajda Pekkan, “Babam bana ‘Niye bikini giydin’ dediğinde ‘Benim canım arkadaşım Hülya’ya vermiştim mayomu’ demiştim” diyerek o günlerdeki arkadaşlıkların önemine vurgu yaptı.

O BENİM SÜNNETİM DEĞİLDİ

Alişan’ın sünnet düğününde çekildiği iddia edilen bu fotoğraf sosyal medyayı salladı. Alişan, o karenin çekildiği günü anlattı: “O benim sünnetim değildi. Bülent Ersoy yardıma muhtaç 50 çocuğu sünnet ettiriyormuş. Kemal Özkan, annemle babamı davet etmiş.”

BEŞİ BİR YERDE TAKMADAN ÖNCE…

Yonca Evcimik yıllar önce Tarkan ile birlikte çekilen bir pozunu Instagram sayfasında paylaştı. Fotoğrafta Bahar Korçan tasarımı bir gelinlik giyen Evcimik ” 5’i 1 yerde takmadan bir önceki kare. Evi karıştırdıkça daha neler çıkacak acaba” notunu yazdı.  Bu paylaşıma gelinliğin tasarımcısı Bahar Korçan “Ah o gelinlik… hayatımda diktiğim en çılgın gelinlik” mesajıyla yanıt verdi.

YIL 1970

Nilüfer, 49 yıl öncesine ait bu fotoğrafı “Bu fotoğrafa bayılıyorum sene 1970. Hafta Sonu gazetesinin açtığı ses yarışması konserlerinden birinde” notuyla paylaştı.

BİR BAŞKA GECE ÇEKİMLERİ

Ünlü sanatçı Safiye Soyman’dan nostaljik paylaşım:
Şöyle bir geriye döndüm baktım… Tarkan, Hülya Avşar, Yonca Evcimik. Sene 1991 “Bir Başka Gece” çekiminde beraberdik, skeç oynamıştık!

NE ÇEKMİŞİZ BİZ CANIM AZRA YAA!

Ebru Şallı, Azra Akın ile yıllar önce çekilen fotoğrafını Instagram sayfasında paylaştı.

Şallı fotoğrafın altına “Ne çekmişiz biz canım Azra yaa! Bitmemiş valla… TBT’nin hası yıl 1999… Benim yanaklar yine tosun tombalak maşallah. 18 yıl önceye gidelim bakalım…” notunu düştü.

BİR ZAMANLAR ÜNLÜLER

Celal Şahin – Öztürk Serengil – Orhan Boran- Müjdat Gezen

Ebru Gündeş

Gündeş’in kariyerinin ilk dönemlerinden.

Muazzez Abacı – Gönül Yazar

İzmir havuz sefası

Fahri Korutük – Ayla algan – Ajda Pekkan – Yılmaz Duru – Türkan Şoray

scroll to top