Son dakika: Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan kritik açıklamalar! Vitor Pereira, Mesut Özil, istifa ve Galatasaray maçı…

Fenerbahçe’de Alanyaspor yenilgisinin ardından Kayserispor maçının ardından da istifaya davet edilen, Divan Kurulu’nda kürsüye gelip son anda konuşmayacağını açıklayan başkan Ali Koç sessizliğini bozuyor. Ali Koç, FB TV ekranlarından canlı yayında camiaya sesleniyor.

Ali Koç’un açıklamalarını canlı takip ediyoruz…

SAYFAYI YENİLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Güzel bir yaz kampı geçirdik. Birkaç sene olduğu gibi transferlerimiz elimizde olmayan sebeplerden son dakikaya kaldı ama genel olarak iyi bir kamp dönemi geçirdik. Sezona da iyi başladık. Samandıra ile ilgili en iyi iklimi tesis etmeye çalıştık. Homojen bir yapı, herkesin takımı öne koyduğu, aile ortamı yaratılan, birbiri için savaşan, bu ruhu sahaya yansıtabilecek, hasret kaldığımız şampiyonluğu camiaya getirebilecek, aile ve profesyonel hayatını buna göre oluşturacak bir takım kurmaya çalıştık. Bunu yaparken de elimizde olmayan bütün kısıtlamalara rağmen elimizden gelen en iyi kadroyu kurduk. Bize göre kadromuz en iyi kadrolardan birisi. 

“TOKSİK UNSURLARI SAMANDIRA’DAN TEMİZLEDİK”

Toksik unsurlardan Samandıra’yı kurtarma çalışmamız oldu ve bunu da yaptık. İyi havayı yakaladığınızı kötü zamanda anlarsınız. Son gelen sonuçlarla ümitsizliğe itti insanları. Biz Samandıra’da sezon başı olan ortamın daha güçlenmesi için daha fazla mesai vereceğiz yönetim olarak. Çok büyük değişikliğe gitmemiz gereken bir ortam yok. 4 hafta evvel bambaşka bir ortamda olup bundan 4 hafta sonra yine olumlu bir noktaya gidebiliriz. Daha 78 puan var. Önceki sezon 22. haftada şampiyonluğun en önmemli adayıydık. Daha sonra puan kayıpları yaşadık. Herkesin kabul ettiği hakem hataları oldu, o sezon doğrandık. Bu sezon doğrantık demiyorum ama hatalar oldu. Anlamsız bir paniğe girdik 2 sezon öncesine göre.Daha sezonun başındayız ve ümidimizi kaybetmedik, camianın da kaybetmemesi gerekir. Tüm şampiyonluklarımız çok zor şartlar altında, büyük mücadelelerle ve taraftarı desteğiyle kazanılmıştır. 

“BURADA YABANCI HOCALARA TAHAMMÜL YOK”

Burası Fenerbahçe! Fenerbahçe’de yöneticiysen, başkansan, teknik direktörsen diğer kulüplere göre kredin çok daha azdır. Son 15-20 yılda geldiğimiz nokta bu. rakibin hocası bir sorgulanıyorsa, Fenerbahçe’nin hocası beş sorgulanıyor. Vitor Pereira ilk açıklandığından itibaren hedef noktasına kondu. Yok şu gelecekmiş, bu gelecekmiş, birini getiremediniz diye eleştiriler oldu. Yabancı hocalara çok fazla tahammül yok. X bir hoca 5-6 maç kaybedince sabır gerekiyor derler. Yabancı hocayı yıpratmalar başlıyor.

“HOCAMIN ARKASINDAN İŞ ÇEVİRMEM”

Pereira’nın buraya para gelmediği için net bir şekilde söyleyelim. Çin’de kazandığı paraları akıl edemezsiniz. Adam buraya yarım kalan hikayesini bitirmek için geldi. Altyapı tecrübeleri, gençlere önem vermesi, kariyeri sebebiyle buraya getirdik. Doğru yaptığımızı düşünüyordum ve halen böyle düşünüyorum. Şimdi tazminatlardan bahsediliyor. Hoca hedef alınıyor. Aslında beni hedef almak istiyor. Hocaya da söyledim ‘Ben bir hoca ararsam, ilk seni ararım’ diye. Arkasından iş çevirmem. Bu bizim tarzımız değil. Elbette her zaman B planı olmalıdır ancak şu an buna ihtiyaç duyduğumuza inanmıyorum. Galatasaray maçı ne olursa olsun durum böyle olacak. İnşallah o maçı da kazanacağız.

“PEREIRA’NIN TAZMİNATI YOK, HOCAMIZIN ARKASINDAYIZ”

Vitor Pereira’nın tazminatı yok. Bunu net bir şekilde söyleyeyim. Hocayı göndermeyi engelleyecek bir şey varsa o da tazminat değildir. Hoca 5 sene çalışmasa yine arkasına dönüp bakacak durumu yok. 10 yıllık ekonomik birikim sağlamış. Hocamızın arkasındayız. Takımımıza da hocamıza da kendimize de inanıyoruz. 3-4 haftada bu noktaya geliyorsak, sonrasında da başka noktaya gelebiliriz.

“DEĞİŞİKLİK YAPARSAK İLK PEREIRA’NIN HABERİ OLUR”

Evet ligde ara açıldı. Ancak yalnızca bir takım arayı açtı. Diğer ebedi dostlarımız, ezeli rakiplerimizle aynı noktadayız. Oyun formasyonu çok tartışılıyor. Evet bu formasyon en zoru. Herkesin makine gibi hareket etmesi gerekiyor. En zor oyun formasyonlarından birini oynamak için birkaç eksiğimiz var. Bunu da sezon öncesinde biliyorduk. Kanat beklerimizde de eksik var. Hoca değişikliği yapma söz konusu olursa ilk hocamızın haberi olur. Daha önce değişiklikler yaptık ve memnun kalmadık. Biz bu şekilde devam edeceğiz.

scroll to top