İngiltere’nin yeni Mustafa İzzet’i; Daniel Tan Barlaser

İngiltere Premier Lig ekibi Newcastle United’ın altyapısından yetişen ve şu anda Rotherham United’ı Championship’e taşıyan Daniel Tan Barlaser, yeşil sahaların yeni Mustafa (Muzzy) İzzet’i olarak dikkat çekiyor. Annesi İngiliz, babası Türk olan 25 yaşındaki futbolcu, istikrarı ve performansıyla takımının vazgeçilmez oyuncusu konumunda. Bir zamanlar Chelsea, Leicester City ve Birmingham forması giyen Mustafa İzzet, Mustafa Denizli tarafından Türk Milli Takımı’na davet edilmişti. Babası Kıbrıs Türkü, annesi İngiliz olan İzzet, 2000’li yılların başında 9 kez A Milli Takım forması giymişti.

TEKNİK DİREKTÖR PAUL WARNE’NİN VAZGEÇEMEDİĞİ OYUNCU

Bu sezon ligdeki 24 karşılaşmanın 23’ünde forma giyen, sarı kart cezası nedeniyle sadece bir maçı kaçıran Daniel Tan Barlaser, takımın oyun kurucusu olarak görev yapıyor. Bu sezon biri kornerden olmak üzere 5 gol atan ve 3 de asist yapan Barlaser, teknik direktör Paul Warne’nin en çok görev verdiği oyuncular arasında yer alıyor. İstikrarlı futbolcu, bu sezon 23 lig maçının 20’sine ilk 11’de başladı ve 15 karşılaşmada 90 dakika sahada kaldı.

İNGİLTERE 1. LİGİ’NDE ARALIK AYININ FUTBOLCUSU SEÇİLDİ

Daniel Tan Barlaser, İngiltere 1. Ligi’nde aralık ayının oyuncusu seçildi. Türk asıllı oyuncu, geçtiğimiz ay oynadığı 5 lig maçında 4 gol atarak takımının başarısına büyük katkıda bulundu. Barlaser, “Kesinlikle çok mutluyum, daha önce hiç böyle bir ödül kazanmadım. Tabii ki takım arkadaşlarıma teşekkür etmeliyim, birlikte harika bir form yakaladık ve buna katkıda bulunmayı başardım.” dedi.

KORNERDEN ATTIĞI GOLÜ, TAKIM ARKADAŞINA HEDİYE ETTİ

Barlaser, ekim ayında da Milton Keynes Dons deplasmanında kornerden attığı golle gündem olmuştu. Barlaser, daha sonra yaptığı açıklamada, 65. dakikadaki golün, topa çok küçük bir dokunuş gerçekleştiren takım arkadaşı Michael Smith’e yazılmasını istemişti. Çünkü, Michael Smith ile Rotherham United’ın yardımcı antrenörü Richie Barker, bir iddiaya girmişti. Smith, sezon sonunda en az 25 gole ulaşırsa, Barker, golcü futbolcuya İngiliz futbolunun efsane isimlerinden Alan Shearer’in imzalı formasını hediye edecekti. Smith’in şu an 14 golü bulunuyor.

scroll to top