Canlı anlatım: Kayserispor Fenerbahçe maçı

Süper Lig’de 31. hafta mücadelesinde Kayserispor ve Fenerbahçe karşı karşıya geliyor.

KAYSERİSPOR 0-3 FENERBAHÇE

GOL: 16′ Zajc, 45′ Rossi, 54′ İrfan Can Kahveci

İkinci yarı oynanıyor…

İlk yarı sonucu: 0-2

 

İLK 11’LER

Kayserispor: Lung, Onur, Hosseini, Mert, Carole, Campanharo, Abdulkadir, Kemen, Emrah, Cardoso, Gavranovic

Fenerbahçe: Altay, Osayi, Min Jae, Serdar Aziz, Novak, Crespo, Zajc, Mert Hakan, İrfan Can, Rossi, Serdar Dursun

MAÇTAN DAKİKALAR

16. dakikada İrfan Can’ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası arka direğe gelen ortayı Novak içeriye çevirdi. Serdar’ın vuruşunda direk dibindeki Zajc, düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 0-1
30. dakikada İrfan Can’ın ara pasında topla buluşan Rossi’nin sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Lung’ta kaldı.
37. dakikada Emra Başsan’ın kullandığı frikikte topu kaleci Altay köşede tokatladı. Ardından direğe de çarpan meşin yuvarlak auta gitti.
43. dakikada savunma arkasına atılan pasta Gavranovic, topu Altay’ın üzerinden ağlarla buluşturdu. Gol ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı.
45. dakika sağ kanattan İrfan Can’ın ceza alanına ortası savunmaya çarpıp Rossi’nin önünde kaldı. Bu oyuncunun sağ çaprazdan vuruşu filelere gitti. 0-2

—————–

Fenerbahçe ile oynadığı son dört Süper Lig maçından sadece 1 puan çıkaran Kayserispor, daha önceki yedi karşılaşmalık süreci tek yenilgiyle geçmişti. Kayserispor’a konuk olduğu son üç Süper Lig maçının ikisini gol atamadan kaybeden Fenerbahçe, aynı sayıda yenilgiyi 2008-2018 yılları arasındaki süreçte almıştı. Rakibini ziyaret ettiği son üç karşılaşmada da gol yiyen sarı-lacivertli ekip, bu rekabette üst üste dört deplasman maçını gole kapama yapmadan geçmedi. 

Süper Lig’de oynadığı son dört maçı en az ikişer gol yiyerek kaybeden Kayserispor, bu şekilde daha uzun bir yenilgi serisini en son Nisan-Mayıs 2018 arasında yaşadı. Son iki iç saha maçını puansız geçen Kayseri ekibi, Hikmet Karaman yönetiminde üst üste üç yenilgi almadı.Son altı Süper Lig maçında 16 puan toplayan ve aldığı galibiyetlerin tamamında rakip filelere en az ikişer gol gönderen Fenerbahçe, tek puan kaybını tek golde kaldığı karşılaşmada yaşadı. Bu sezon İstanbul takımlarını konuk ettiği dört Süper Lig maçını da kazanan Kayserispor, bu karşılaşmaların üçünde kalesini gole kapattı ve rakiplerine sadece bir gol izni verdi.

Kayserispor bu sezon hem en fazla Süper Lig maçında ilk golü atan, hem de bu karşılaşmalarda en fazla puan kaybeden takım konumunda. Sezonun ilk yarısında Fenerbahçe filelerini havalandıran Mario Gavranovic, bu sezon Süper Lig’de hiçbir rakibine iki maçta da gol atamadı.Bu sezon Süper Lig’de en fazla asist yapan savunma oyuncusu olan Kayserispor sağ beki Onur Bulut, gol paslarının yarısını takım arkadaşı Mario Gavranovic’e verdi.

Dimitrios Pelkas bu sezon Süper Lig’de attığı dört golü de oyuna sonradan girdiği maçlarda kaydetti. Fenerbahçe formasıyla bir sezonda daha yüksek sayıya ulaşan son yedek oyuncu Robin van Persie. Süper Lig kariyerinde en fazla mağlup olduğu iki takımdan biri olan Fenerbahçe ile karşılaşmaya hazırlanan Hikmet Karaman, rakibini konuk ettiği 12 maçtaki tek galibiyetini kalesini gole kapatabildiği tek karşılaşmada Kayserispor’un başında aldı.

Kayserispor Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Kayserispor Fenerbahçe maçı saat 16:00’da başladı. Mücadele beIN Sports 1 kanalından canlı olarak yayınlanıyor.

scroll to top