İyi tasarımı Dünya ile buluşturan seramik markası üretiyor, mimarlar dönüştürüyor

Sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek, yaşam alanlarımızı dönüştürmekten geçiyor. Son olarak SeramiksanTuğra Yapı & İç Mimarlık’ın 25 Mayıs Dünya İç Mimarlar Günü kapsamında Şanlıurfa’da düzenlediği yaza merhaba lansmanı bugün başladı. 2 gün boyunca sürecek etkinlikte, atölye çalışmalarıyla sürdürülebilirliğe ve geri dönüşümün önemine dikkat çekiliyor.

İklim krizinin etkileri her geçen gün artarken, sürdürülebilir bir dünya inşa etmenin yolu bireysel yaşam alanlarımızı dönüştürmekten geçiyor. Ürün ve tasarımlarıyla evlerimize, işyerlerimize dokunan pek çok sektörden önemli oyuncular ise bu doğrultuda toplumsal farkındalık oluşturmak için iş birliğine imza atıyor. Son olarak karo,vitrifiye ve yapı kimyasalları üreticisi Seramiksan’ın, Tuğra Yapı & İç Mimarlık işbirliğiyle 25 Mayıs Dünya İç Mimarlar Günü kapsamında Şanlıurfa’da düzenlediği yaza merhaba lansmanı bugün başladı. Sürdürülebilirlik, tasarım ve estetik temalı etkinlikte, atölye çalışmalarıyla geri dönüşümün önemine dikkat çekiliyor. 50 mimarın yanı sıra Şanlıurfa İç Mimarlar Odası’nın da katıldığı lansman 2 gün sürecek.

Kırık seramik parçalarını Kintsugi sanatıyla geri dönüştürüyorlar

Fabrikalarında kullanılan suyu geri kazanım tesislerinde geri dönüştürerek, tüm ürünlerini %0 sıfır atık ürün ve %0 atık su politikasıyla üreten Seramiksan’dan edinilen bilgilere göre etkinlikte, kırık seramik parçalarının altınla yeniden birleşmesinden doğan ve kökleri 15. yüzyıla uzanan Japon tamir sanatı Kintsugi atölyesi kuruldu. Davetliler atölyede, Seramiksan’ın geri kazanım tesisindeki kırık seramik parçalarını farklı objelere dönüştürüyor. Böylece kırık seramiklerin ömrünü uzatarak daha yaşanılabilir bir geleceğin temellerini birlikte atıyor. Seramiksan Kintsugi atölyesini daha önce de ülkemizin en büyük ihtisas fuarı olan UNICERA’da gerçekleştirmişti.

Seramiksan Pazarlama Müdürü Görkem Helvacıoğlu ise konuya dair düşüncelerini şu sözlerle aktardı: “Yeni nesillere daha yaşanılabilir bir dünya miras bırakmak ve iklim krizinin etkilerini bugünden azaltmaya başlamak birlikte mümkün. Bu yüzden Dünya İç Mimarlar Günü’nde yetkili satıcımız Tuğra Yapı & İç Mimarlık’ın düzenlediği ve mimarlar ile bir araya geldiğimiz yaza merhaba lansmanımızda odağımıza sürdürülebilirliği aldık. Hem çalışma arkadaşlarımız hem de katılımcılarımızla yarınları birlikte inşa etmekten mutluluk duyuyoruz. Bu gibi etkinliklerin paydaşlarımızı da harekete geçireceğini düşünüyor, toplumsal farkındalık oluşturmak ve sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak için tüm sektörleri sorumluluk almaya davet ediyoruz.”

scroll to top